Verlaagd BTW tarief op verbouwingen voor particulieren

Bouw blij met verlenging laag btw-tarief voor bouw en renovatie

 

Het verlaagde btw-tarief voor bouw en renovatie en voor architectenwerkzaamheden blijft van kracht t/m 01 juli 2015. Dat is een van de zaken die het kabinet, de SGP de ChristenUnie en D66 zijn overeengekomen. De lobby van de BNA om architecten in dit besluit te betrekken heeft zijn vruchten afgeworpen. 

Ook Bouwend Nederland is blij met de verlenging van de periode voor het lagere btw-tarief. “Dat geeft heel veel nieuwe woningeigenaren en corporaties de mogelijkheid om hun woningen te verbouwen, renoveren en vooral energiezuiniger te maken”, reageert Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

De regeling is van toepassing op renovatie en herstel van woningen ouder dan twee jaar, met uitzondering van materialen. Architecten mogen het verlaagde tarief toepassen “op het ontwerpen en vervaardigen van bouwtekeningen door architecten en dergelijke ondernemers mits zij tevens de renovatie van de woning begeleiden.” Vanuit de BTW-wetgeving kan louter ontwerp niet worden aangemerkt als zgn kenmerkend en essentieel voor de hoofddienst. De regeling is geldig t/m 1 juli 2015.

Actueel

 • Trap renovatie - nieuwe trap zonder hak- en breekwerk

  Binnen 1 dag is uw trap als nieuw! Met onze traprenovatie oplossing integreert u uw trap direct in uw interieur zonder dat u in de rommel komt te zitten.

  Meer info
 • Verlaagd BTW tarief op verbouwingen voor particulieren

  Bouw blij met verlenging laag btw-tarief voor bouw en renovatie

  Meer info
 • Binnen schilderwerken

  Uw huis snel en voor een goede prijs verkopen? Stuur dan eerst de schilder erdoorheen. Een mooi geschilderd pand is immers altijd couranter en door onze spuittechniek kan dat niet alleen razendsnel, maar ook een stuk voordeliger. In één dag kunnen we uw huis al een hele nieuwe uitstraling geven. Neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.

  Meer info